ABEM-SERVICE

Zonnepanelen, is onze expertise.

Zonnepanelen

Het installeren van zonnepanelen kan een geweldige manier zijn om duurzame energie op te wekken en je elektriciteitsrekening te verlagen.

Hier zijn de basisstappen voor het installeren van zonnepanelen:

Evaluatie van je dak:

1. Controleer of je dak geschikt is voor zonnepanelen. Over het algemeen hebben zonnepanelen direct zonlicht nodig en werken ze het beste op daken die naar het zuiden gericht zijn en weinig schaduw hebben. Beoordeel ook de structuur en de staat van je dak om ervoor te zorgen dat het in goede conditie verkeert en het gewicht van de panelen kan dragen.

2.Abem Service is de professionele installateur om het zonne-energiesysteem te ontwerpen. Ze zullen factoren zoals je energieverbruik, de beschikbare ruimte en het vermogen van de panelen in overweging nemen om het optimale systeem te bepalen.

3.Vergunningen en regelgeving: Controleer of je toestemming of vergunningen nodig hebt voordat je zonnepanelen installeert. In sommige gebieden zijn er specifieke voorschriften of vereisten waar je aan moet voldoen. 

4. Abem Service werkt alleen met  hoogwaardige zonnepanelen en andere benodigde apparatuur, zoals omvormers, bekabeling en bevestigingsmaterialen. 

5.Abem Service  zal de zonnepanelen op je dak plaatsen en de elektrische bedrading aansluiten op je elektrische systeem. Ze zullen ook de omvormer installeren, die de gelijkstroom (DC) die door de zonnepanelen wordt geproduceerd, omzet in wisselstroom (AC) die door je huishouden kan worden gebruikt.
Inspectie en aansluiting op het elektriciteitsnet: Na de installatie zal een inspecteur mogelijk je zonnepaneelsysteem controleren om ervoor te zorgen dat het voldoet aan de veiligheidsnormen en voorschriften. Als alles in orde is, kan het systeem worden aangesloten op het elektriciteitsnet, meestal met een nieuwe energiemeter.

6. Monitoring en onderhoud: Zorg ervoor dat je het zonne-energiesysteem regelmatig controleert om ervoor te zorgen dat het optimaal presteert. Sommige systemen bieden monitoringmogelijkheden om de opbrengst en prestaties van je zonnepanelen bij te houden. Periodiek onderhoud kan ook nodig zijn om de efficiëntie van het systeem te behouden.

Het is belangrijk om een professionele installateur te raadplegen voor het installeren van zonnepanelen

Abem-Service

KVK nummer

KVK-nummer: 75948273

Contactformulier

Stel gerust uw vraag wij zullen deze zo snel mogelijk beantwoorden.